Materialer til DM

5/7 2021

Jeg har ferie fra Marienhoffskolen og CFU, men tager lige en uge, hvor jeg laver laver materialer til DM i skolepodcast.

Der kommer trin-for-trin materialer til både indskoling, mellemtrin og udskoling med både lyd og video.

Jeg har arbejdet en del med podcastproduktion i udskoling og mellemtrin, men har på det seneste også fået nogle rigtig gode erfaringer med de mindste, så nu håber jeg at der med nogle gode støttende materialer, er mange som kaster sig ud i det.

Det hele kommer til at ligge helt gratis for skoler på www.dmiskolepodcast.dk

Jeg skriver også løbende om det på www.podcastiskolen.dk/blog

Hvis du skal stå helt skarpt til konkurrencen, virker min bog Podcast i skolen også som ferielæsning på stranden

Akademisk Forlag siger det går godt med salget, men der er stadig flere på lager: https://www.akademisk.dk/podcast-i-skolen...

DM i skolepodcast

23/6 (Opdatering af indlæg)

Så har vi planlagt at også 10. klasse kan deltage. Ingen grund til at de mange efterskoler og 10. klasses centre ikke kan deltage.

15/6-2021 (Opdatering af indlæg)

Så er hjemmesiden i luften. Så find alt om DM i skolepodcast på www.dmiskolepodcast.dk Siden vil løbende blive fyldt på med diverse materialer, som jeg pt. sidder og skriver på.

7/6-2021

Måske har du hørt rygtet på de sociale medier, hvor vi er nogle der er begyndt at pippe lidt om den store nyhed. Det er et samarbejde mellem Alinea, Lærit/SkoleTube og så mig. Her er lige den smule info jeg kan give nu, så vil der meget snart komme meget mere info.

Konkurrencen er delt op i indskoling, mellemtrin og udskoling og hvert område kan stille op i tre genre.

Der kommer ressourcer i form af forløb, man som underviser og elev kan støtte sig op ad - De kommer til at ligge i klar i starten af de kommende skoleår.

Aflevering af podcasten bliver d. 1. feb. 2022.

Glæd dig til Danmarksmesterskaberne i skolepodcast.

Bogpodcast-konkurrence

17/4 2021

Et kapitel i bogen er vagt til live - her som konkurrence, men det er mindre vigtigt. Bogpodcast er en spændende vinkel i podcastproduktion i skolen. Det handler både om at pakke mundtlighed ind i kreativ produktion og om at skubbe på læselysten hos de unge.

Planen er at elevernes podcast skal være tilgængelige via QR koder i PLC, så alle elever kan høre dem og blive inspireret.

På skolens PLC-hjemmeside, har jeg lavet en info- og ressourceside om konkurrencen. Den kan man lure med på her