Danmarks bedste skolepodcast

Find al information om selve konkurrencen her

Følg også med i udviklingen på bloggen her

Baggrund

Da jeg sad og skrev på bogen, annoncerede Center for Podcasting, at man kunne nominere podcast til deres "Podcastprisen". Jeg havde samme efterår udgivet en virkelig flot lavet podcast, som nogle elever havde lavet i engelsk (Our podcast, Marienhoffskolen podcast) - den havde jeg virkelig lyst til skulle anderkendes - eller ihverfald have chancen for det. Men der var ingen kategorier der passede til en elevproduktion. Jeg skrev ind om det mon kunne blive en mulighed, men hørte ikke noget.

Der opstod idéen. Jeg laver da bare en pris selv - DM i skolepodcast. Men ret hurtigt kunne jeg godt fornemme, at jeg ikke skulle lave det alene. Først kontaktede jeg Uffe fra Skoletube, som var helt klar på idéen, og har lagt en masse arbejde i det. Uffe og jeg vurderede, at vi havde brug for endnu en spiller - og så kom Alinea med på holdet.

Herfra udviklede min oprindelige lille plan til at der skulle være konkrete undervisningsforløb, som deltagere kunne bruge - og så var det ellers bare igang med at skrive forløb og lave videovejledninger. Det kunne ikke være gjort uden et rigtig godt samarbejde med dygtige Astrid Pejtersen, som sidder på Alineas dansk-redaktion og har styr på tingene.

Derfor ligger der nu gratis forløb til indskoling, mellemtrin og udskoling hos Alinea. Meld gerne ind med respons på forløbene.


Forløb til indskolingen

Forløb til mellemtrinnet

Forløb til udskolingen

DM i skolepodcast - snart deadline

2/1 2023

Januar måned er sidste chance for at sende bidrag ind til DM i skolepodcast. En gratis konkurrence for alle fra 1. kl. til 10. kl. Alle fag kan være med - eneste krav er at eleverne selv har lavet en podcast i forbindelse med deres undervisning.


Det er nu år to for konkurrencen og jeg er meget spændt på hvor mange deltagere vi får ind i år.


Vinderne bliver kåret og fejret til Lærfest i Aarhus d. 19. - 20. april (larfest.dk) på Alineas stand - jeg forventer en opgradering af konfetti.


En god podcast kan være mange ting, men først og fremmest er den værd at lytte til. Derudover vil vi lytte efter om elevernes udnytter de muligheder der er i at lave podcast. Det kan f.eks. være brug af musik, effektlyde, reallyde, forskellige formater og segmenter og så videre.

Det kan både være helt enkelt og meget avanceret.


Hos DM i skolepodcast er præmien først og fremmest den store hæder det er at blive danmarksmester og dertilhørende diplomer, men at dømme på elevernes stolte smil sidste år, er det også en ret fin præmie.DM Sæson 2 - 2022/2023

17/8 - 2022

Vi er godt igang med at rulle alle materialerne ud til år 2 for DM i skolepodcast. Der er lavet nogle få justeringer, men i store træk, er det det samme som sidste år.

Der er nu kun to forskellige kategorier i stedet for tre. I år kan man stille op i "faktionspodcast" eller "læringspodcast".

Materialerne er rettet til, så der nu også er inspiration fra vinderne fra sidste år.

Deadline er stadig d. 1. februar, så kom i gang i god tid.

Da der i denne omgang ikke bliver fysisk messe i København, vil vinderne blive afsløret på Lærfest i Århus d. 19. - 20. april 2023.

Find al den nyeste information og link videre til forløbene her.

DM fortsætter i 2022/2023

16/5 2022

Det første år med DM i skolepodcast er her med (selv)erklæret for en succes! Bare hør de gode vindere. Vi er nu i en proces, hvor vi retter lidt til ud fra de første erfaringer. Der bliver lidt med kategorierne og lidt med indskolingen.

Derudover prøver vi at forberede os på at blive bestormet af deltagere i år to. Vi regner med at at DM i skolepodcast får vokseværk, så vi skal være forberedt på at lytte til en del bidrag. Mon ikke det går hen og bliver fast i årsplanen rundt omkring?

Hvis du har nogle kommentarer til forløb, afvikling, kåring m.m. er du velkommen til at tage kontakt.

Lyt til vinderne fra 2022

Søg på "DM i skolepodcast" i din app, eller brug linket her

DM i skolepodcast - afgørelsen.pdf

Resultatet 2022

16/3 2022

Her kan du læse mit taledokument, som jeg løst brugte i min tale og anderkendelse af samtlige vinderpodcasts.

Flere navne har jeg lyttet mig til, og måske hørt/stavet forkert - beklager.

Videoen findes stadig på Alineas sociale medier.

Vinderne vil blive lagt ud i podcastfeedet " DM i skolepodcast" i den kommende tid.

Igen tak for de mange flotte bidrag - der var mange potentielle vindere.

Afgørelsen offentliggøres d. 16. marts

Onsdag d. 9/3 2022

Vi har taget beslutningerne. Der er fundet tre vindere fra indskolingen, tre vindere fra mellemtrinnet og tre vindere fra udskolingen. Dommerpanelet består mig, tre dygtige fagfolk fra Alinea og Uffe fra SkoleTube.

Det har været en fornøjelse at lytte de de mange indsendte podcast fra alle dele f Danmark. Tak til alle deltagere!

Vinderne blive offentliggjort på Lærfest kbh. onsdag d. 16. marts. Det bliver sendt live på Facebook hos Alinea kl. 10:30. Når alle tilladelser er hjemme, bliver de udgivet som ægte podcast. Det bliver en podcastserie, som kan give stor inspiration for andre ude på skolerne.

Seneste nyt fra DM i skolepodcast

Du får lige en måned mere

DM i skolepodcast imødekommer flere henvendelser på, om vi ikke kan udsætte fristen, da det er presset pga. af sygdom, som har presset mange på at blive færdige til d. 1. feb.

Det har vi nu gjort - så den nye frist for afleveringer af podcast til konkurrencen er d. 1. dec.

Forøvrigt... Tak for de mange fantastiske bud der allerede er sendt ind.